اخبار داغ
  از حیثیت مجلس دفاع کنید
 بازنشستگان توان گذران زندگی خود را ندارند
 ساماندهی کارکنان دولت با جدیت پیگیری شود
 مردم منتظر اقدام در پرونده فساد واردات چای هستند
 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شد
 ارقام تحقق ناپذیر در بودجه وجود ندارد
 کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 حاضران در فیلم غیراخلاقی گیلان بازداشت شدند
 نیروهای طرحی دوران کرونا تعیین تکلیف شود
 به معیشت مردم توجه شود
 مدیر کل آژانس نباید احساسی موضع‌گیری کند
 دولت ساخت مسکن را در اولویت کاری خود قرار دهد
 مجلس به دنبال رفع تبعیض حقوق بازنشستگان
 به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شود؟
 شناسایی حدود ۱۱۰ هزار خانه برای دریافت مالیات
 امنیت روانی جامعه را به خطر نیاندازید
 صف‌های سوخت‌گیری در تهران جمع شد؟
 این خانوارها مسکن رایگان می‌گیرند
 پاسخ قالیباف به رئیس سازمان برنامه و بودجه
 هیچ برنامه‌ای برای زمان‌بندی قطع برق وجود ندارد!
دیگر رسانه ها
 ساها در جمع ۵ ایرلاین برتر کشور
 دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بازنگری کند
 گرانی برای مردم مشکل ساز شده است
 عنوان مدرسه از برخی واحدهای آموزشی حذف می‌شود
  کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 بستر ایجاد اشتغال برای جوانان فراهم شود
  اعتیاد اینترنتی کودکان را جدی بگیرید
  سال آینده فشار مالیاتی بر مردم نداریم
 صادرات پیاز و گوجه فرنگی به زودی محدود می شود
 سهمیه سوخت این خودروها قطع می‌شود
 افزایش ۳۰ درصدی حقوق تورم را تشدید می‌کند
 مردم تهران زباله نفس می‌کشند
 خودروهای وارداتی فوتبالیست ها پلاک نمی شوند!
 به سمت حذف «کنکور» می‌رویم
 اختصاص سهام عدالت به نوزادان مطرح نیست
 مدیرعامل چای دبش اختلاسگر نیست!
 نیروگاه‌های استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند
 باید لوازم خانگی باکیفیت وارد شود
 ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم
 واردات کالاهای تحریمی تسهیل شد
سرویس :  صحنارسال به دوستان ارسال به دوستان نسخه چاپی
شناسه خبر:  29شنبه 14 فروردین 1400   |   9:25:38
یوسفی عنوان کرد:

 سوء مدیریت‌ها منجر به کاهش ذخایر طبیعی می‌شود

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر اکثر استان‌های کشور از تبریز و کرمان گرفته تا خرمشهر و خراسان با تنش کم آبی مواجه هستند.
به گزارش صندلی سبز؛ مجتبی یوسفی در مورد بحران بی آبی کشور گفت: کشور ما به لحاظ آب و هوایی در پهنه خشکسالی قرار دارد و شرایط اقلیمی و جغرافیای کشور در چند سال اخیر به گونه‌ای بوده که با بارش‌های کمی نسبت به دیگر کشورها مواجه بودیم. این تغییرات جوی در دو دهه گذشته بیش از اندازه بود تا جایی که شاهد ذوب شدن یخچال‌ها، خشکی رودها و تالاب‌ها در کشور بودیم.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی افزود: تغییرات اقلیمی کشور در دو سال گذشته بارش باران‌های نامتناسب در فصول غیر بارندگی را به همراه داشت که برخی از آنها را به صورت سیل در استان‌های شمالی و جنوبی شاهد بودیم که خسارات مادی و جانی سنگینی را به همراه داشت.
وی ادامه داد: در حال حاضر اکثر  استان‌های کشور از تبریز و کرمان گرفته تا خرمشهر و خراسان با تنش کم آبی مواجه هستند و اگر شرایط به همین صورت پیش رود بی شک بحران بی آبی کل کشور را فرا می‌گیرد و معضلاتی نظیر رشد ریزگردها، آلودگی هوا، تهدید غذایی و کاهش محصولات کشاورزی که همگی با سلامتی انسان‌ها در ارتباط است را به دنبال  خواهد داشت.
وی در ادامه تاکید کرد: خشکی اکثر تالاب‌های کشور مثل تالاب هورالعظیم ، شادگان و... نشان از تغییرات اکوسیستمی کشور را می‌دهد و این تغییرات عواقب سنگینی را به دنبال خواهد داشت، اولین معضل آن رشد ریزگردها و آلودگی هوا برای کلانشهرها  بود که در چند سال اخیر رشد داشته است، استانی مانند چهار محال و بختیاری در سنوات گذشته به میزان ۱۳ درصد منابع آبی داشت در آخرین آماری که ارائه شد حدود این ذخیره آبی به ۱۱ درصد کاهش داشته، باید بپذیریم که کشور به سمت خشکسالی حرکت می‌کند و نمی‌توان با سیاست‌های قبلی ذخایر آبی را حفظ کنم.
کشور ما به لحاظ منابع و ذخایر زیر زمینی جزو ثروتمندترین کشورها محسوب می‌شود اما امروزه به دلیل استفاده و مدیریت نادرست نه تنها با مشکلات عدیده زیست محیطی روبرو هستیم بلکه شاهد کمبود ذخایر طبیعی هم هستیم
یوسفی سنتی اداره شدن کشور را دلیلی بر خشکسالی دانست و گفت: اجرای روش‌های سنتی از بحث کشاورزی گرفته تا موضوعات صنعتی نمی‌تواند روش موثری برای حفظ ذخایر و منابع طبیعی باشد به فرض مثال باید صنایعی که نیاز به آب دارند را در کنار دریا احداث کنیم تا نیاز به انتقال آب با هزینه‌های کلان به دیگر استان‌های نباشیم یعنی سیاست‌های آبی به گونه‌ای پایه ریزی شود که کشور با بحران بی آبی روبرو نشود. بارها عنوان کرده‌ایم که کشور ما به لحاظ منابع و ذخایر زیر زمینی جزو ثروتمندترین کشورها محسوب می‌شود اما امروزه به دلیل استفاده و مدیریت نادرست نه تنها با مشکلات عدیده زیست محیطی روبرو بودیم بلکه شاهد کمبود ذخایر طبیعی هم هستیم.

پروژه های نادرست هدر رفت سرمایه را به همراه دارد
عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: اجرای پروژه‌های نادرست علاوه بر هزینه بر بودن هدر رفت سرمایه را به همراه دارند به فرض مثال انتقال آب بین حوزه‌ای علاوه هزینه سنگینی که به دوش دولت گذاشت از بین رفتن سرمایه منابع طبیعی به همراه داشت، اجرای پروژه‌های نادرست و دست درازی به طبیعت بدون برنامه ریزی خسارات دو چندان دارد که ضرر و زیان آن به خود بشر باز می‌گردد همین انتقال آب بین حوزه‌ای باید چندین برابر سرمایه صرف کنیم تا بتوانیم آبی که رفته از دریا و دریاچه بازگرداندم که باز به ضرر و زیان حیات است.
سخنگوی فراکسیون شوراها و مدیریت شهری و روستایی گفت: در حوزه آبی کشور ۵ حق آبه وجود دارد که شامل آب شرب، کشاورزی، صنعت، بهداشت و زیست محیطی است که هر یک رابطه تنگاتنگی با حیات موجودات زنده دارند، کمبود هریک به مرور زمان آسیب‌های جبران ناپذیری نظیر کمبود آب شرب تا خشکی زمین کشاورزی و رشد آلودگی را به همراه خواهد داشت.
نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: بیشتر کشورهای توسعه یافته به جای سدسازی اقدام به احداث  آبخیزداری و آبخوانداری می‌کنند، منابع آبی را به گونه‌ای مدیریت می‌کنند علاوه ذخیره سازی منابع آبی با کمبود آب هم مواجه نمی‌شوند، اگر بتوانیم در تمام استان‌های فقط ۱۰ درصد کاهش مصرف آب داشته باشیم بی شک به صرفه‌تر از هزینه انتقال آب خواهد بود.

کشاورزی سنتی را رها کنید
یوسفی آمایش سرزمینی را گزینه دیگری برای صرفه جویی آب دانست و گفت: اگر آمایش سرزمینی صورت بگیرد و شرایط اقلیمی کشور به درستی شناخته شود ظرفیت‌های هر استان برای کشاورزی تعیین می‌‌شود ‌و حتی می‌توانیم کشاورزی را از حالت سنتی به مکانیزه شدن پیش ببریم بی شک صرفه جویی در آب را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: استفاده از پساب فاضلاب برای آبیاری فضای سبز شهری در کنار کشاورزی مکانیزه و همچنین نوسازی سیستم آبرسانی و … راهکارهای سازنده دیگری هستند که می‌توانند نقش پررنگی در صرفه جویی آب داشته باشد باید از طرح‌های قدیمی فاصله گرفته و بپذیریم شرایط اکوسیستمی کشور تغییر کرده و منابع کشور از آب و گاز گرفته تا نفت روزی تمام می‌شود بر همین اساس از روش قدیمی و تصمیماتی که ۲۰ سال قبل برای ذخایر آبی و انرژی‌های طبیعی گرفتیم فاصله بگیریم  و سیاست گذاری‌ها را متناسب تغییرات موجود پایه ریزی کنیم.
نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: اگر مدیریت آبی کشور به روش گذشته پیش رود با خشکی تالاب‌ها و دریاچه‌های بیشتری روبرو خواهیم بود که منجر به سوار شدن آب شور دریاها بر روی آب رودخانه‌ها می‌شود که این موضوع تهدیدی جدی برای کشاورزی است و برای جبران این خشکسالی باید میلیاردها تومان هزینه کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان خاطرنشان می‌کند: بحران خشکسالی را نباید در سوء مدیریت سازمان مدیریت آب و فاضلاب دانست از وزارت نیرو و جهادکشاورزی گرفته تا وزارت صمت همگی در مدیریت منابع آبی موثر هستند، دولت‌ها در حوزه حاکمیت بویژه آب باید اصلاحاتی در نوع برنامه ریزی داشته و به جای نگاه سلیقه‌ای و بخشی به سمت برنامه بلندمدت پیش روند و افراد کارشناس در حوزه محیط زیست استفاده کند تا خارج از حب و بغض‌ها و با علم روز تصمیم گیری می‌کنند .
ایمیل مستقیم:   info@sandalisabz.ir
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: *
ایمیل:
کد: *
 
     
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
   
اینستاگرام صندلی سبز
 درباره ما | تماس با ما | پیوندها | آرشیو | RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صندلی سبز است و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
© 2015 sandalisabz professional news site. All rights reserved